Venue

Ålandhotels

Ålandhotels är en ledande aktör på den åländska turistmarknaden. Sammanlagt förfogar företaget över 234 rum fördelade på hotellen Adlon, Pommern och Savoy. I företaget ingår även Adlon Sportsbar & Pizzeria, Bistro Savoy och Kvarter 5.

Våra hotell och restauranger:


Hotell Pommern

Hotell Pommern öppnade våren 2015 mitt i centrum av Mariehamn och erbjuder 95 helt nya moderna rum som passar alla – par, familjer, affärsresande och grupper. Närheten till gågatans shopping, hotellets lånecyklar och gångavstånd till Mariehamns alla sevärdheter gör att alla hittar något intressant att göra. Njut av god mat i hotellets restaurang Kvarter5, av ett glas vin i vår mysiga vinbar eller möt upp kollegorna i ett av våra tre konferensrum.


Restaurang Kvarter5

På White Guide-listade restaurang Kvarter5 är det lätt att umgås i en modern miljö – i både stora och små sällskap.

I köket står köksmästare Dennis Lindqvist och hans team för en levande och variationsrik meny som tar ut svängarna med säsongerna. Du kan själv se hur de arbetar i det öppna köket.

Portionerna som serveras är inte bara sinnesretande för smaklökarna, de är också iögonfallande och inbjudande för både öga och näsa. Dennis själv beskriver sitt kockteam som matentusiaster som brinner för matlagning och som är lite knäppa. Alla i teamet bidrar med idéer till menyerna vilket gör att du kan vara säker på att maten som serveras alltid är lagad med engagemang och känsla. Alltid.

I Vinbaren kan du njuta av ett glas bubblande champagne och kallskuret – perfekt när du känner suget efter någonting lite salt. Kombinera med andra smårätter ur vår meny så blir det en riktig måltid. Varje månad serverar vi även månadens öl från det lokala bryggeriet Stallhagen.

KONFERENSRUM ANTAL SITTPLATSER  
Pamir 42 40/24  
Parma 20 25/12  
Plus 10 8  
       
Restaurang 350 120  
Biblioteket 60    
Aula 350    

 

Hotell Savoy

På Hotell Savoy bor du fräscht och miljövänligt i centrum av Mariehamn, nära till shopping, badstränder och sevärdheter. Hotell Savoy renoverades 2012 och är miljömärkt med Svanen.


Bistro Savoy

Hotellets restaurang Bistro Savoy erbjuder gott om lokala inslag på menyn. Här serveras en riklig frukost alla morgnar och lunch på vardagar. Sommartid och för förhandsbokade grupper är restaurangen även öppen kvällstid.

KONFERENSRUM ANTAL SITTPLATSER
Konferensrum 1 45  
Konferensrum 2 20  
     
Restaurang 150 120

 

Hotell Adlon

Det säsongsöppna familjehotellet Adlon i Mariehamn ligger nära färjterminalen med utsikt över stadens västra hamn. För barn och ungdomar finns pingisbord, Xbox, sällskapsspel och lekrum. Museifartyget Pommern och Ålands sjöfartsmuseum som ligger alldeles bredvid hotellet är trevliga besöksmål och till centrum av Mariehamn är det bara en kilometer.


Adlon pizzeria & sportsbar

Hotellets restaurang Adlon Pizzeria & Sportsbar är Ålands enda sportsbar. Här serveras ålänningarnas favoritpizzor och visas sporten ni vill se– en given mötesplats för alla sportintresserade. På sommaren erbjuder uteterrassen ett perfekt ställe att njuta av solen och utsikten över hamnen.

KONFERENSRUM ANTAL SITTPLATSER
Multirum 100  70
Restaurang 100 100