Venue

Mariehamns stad

Mariehamn är det självstyrda Ålands enda stad och erbjuder all service man kan önska sig av en ”huvudstad” i miniatyr. I Mariehamn bor ca.11 400 personer. Här finns arbetsplatser, butiker, hotell och nöjen. Här finns kultur- och fritidsaktiviteter, sjukhus och restauranger. Här finns Ålands lagting, Ålands landskapsregering och många intressanta sevärdheter. Stadens totala yta är bara 11,6km2, vilket gör att det är nära till allt.

Mariehamn grundades 1861, då Åland var en del av det ryska imperiet. Namnet har staden fått från Maria Alexandrovna, den dåvarande tsarens fru. Platsen för staden valdes med omsorg – redan då var det viktigt med goda kommunikationer till omvärlden. Mariehamn har fortfarande en livligt trafikerad färjhamn och strax utanför staden ligger Mariehamns flygplats.

Boende:

Det finns många hotell och gästhem i Mariehamn, så även större konferenser kan ordnas i Mariehamn. Totalt finns det ca 500 hotellrum och ca 500 bäddplatser i gästhem och stugbyar i Mariehamn. Under större idrottsevenemang används även stadens skolor för övernattning.

Antal konferensrum

KONFERENSRUM ANTAL SITTPLATSER
  TEATER SKOLSITTNING KONFERENS
Åland Sjöfartsmuseum 120
s/v Pommern 150  
Mariehamns Stadsbibliotek, bibliotekstorg 365   12-25
Mariehamns stadshus 230    
Islandia, ishall      
Baltichallen, innebandyhall  444   1000
Idrottsgården  200    
Miramarparken, utescen      
Miramargarage, utställningsytor      
Stadens torg, utescen      
Wiklöf holding arena, idrottsanläggning 1600   125

Restauranger: Catering

Utställningsyta:

Max 1764 m2

Ytterligare information:

Många evenemang och konferenser har anordnats i Mariehamn. Mariehamns stad är en erfaren värd och har en positiv inställning till större konferenser och evenemang som genererar fler besökare till staden och även ett mervärde för stadens invånare. I år 2014 anordnades bl.a. Europa Cup och finska mästerskapen inom Laser-segling samt Kedja 2014 – sommarträff för professionella dansare och dansstuderande från Norden och Baltikum. Staden var värd för ”Union of the Baltic Cities” generalkonferens 2013. Konferensen hade ca.200 deltagare. År 2009 anordnades NatWest Island Games, som är en tävling som hålls vartannat år där de deltagande medlemmarna, från olika självstyrda öar, tävlar i 15 olika sporter. Deltagarantalet steg då upp till 2000 personer.

Avstånd från Flygfältet 5 km till stadens centrum
Avstånd från Mariehamn (Västra hamnen) 2 km till stadens centrum