Venue

Silverskär Islands

Silverskär Islands är en unik plats för möten på Åland. Varje grupp som besöker Silverskär har hela ön, Silverskär eller Klobben, exklusivt för sig själv vilket gör det till en ypperlig plats för såväl dagskonferenser som ledningsgrupps- och styrelsemöten eller varierande företagsevenemang. På Silverskär finns plats för 100 personer i konferensutrymmen och för 48 övernattande. På Klobben finns mötesrum för 40 personer och för 32 övernattande. På Silverskärs öar arbetar man effektivt och i total avskildhet men med tillgång till fiberuppkoppling samt all teknisk utrustning som kan behövas.

Boende:

På Silverskär bor gästerna i fem olika hus med totalt 48 bäddar. Både husen och rummen har sin personliga stil och karaktär. I Mellangårds finns 3 sovrum för 6 personer, i Norrgårds finns 6 mindre enkelrum, Södergårds har 4 sovrum och en bastukammare med plats för 6–8 personer. Västergårds med lillstuga har 5 rum och Ladugården 8 nya, fräscha enkelrum/dubbelrum med eget badrum. Alla hus, som ligger på bekvämt gångavstånd mellan varandra, har trevliga gemensamma lounger och alla bekvämligheter. Silverskär har fyra stjärnor enligt Visitas standard.

På Klobben finns totalt 32 bäddar i tio bodar med tre-fyra bäddar i varje. En mer exklusiv toppstuga för två personer med timrad dubbelsäng med havsutsikt. 

Antal konferensrum: 2

KONFERENSRUM M2 ANTAL SITTPLATSER
    TEATER SKOLSITTNING KONFERENS
Ladugården 240 100 100 60
Norrgårds 120 40 40 25
Mindre rum och foajéer för grupparbete 4 st 6-12 p        

 

På Klobben finns en kombinerad mat- och mötessal Saltarboden med plats för 40 personer. En stor altan utanför.

Restaurang:

På Silverskär tillagas allt från genuin husmanskost till högklassiga á la carterätter. All mat lagas av lokala råvaror. Restaurangen i Norrgårds rymmer 42 gäster och Ladugårds 100 gäster. Saltarboden på Klobben rymmer 40 gäster. 

Utställningsyta:

20–240 m2, samt en omväxlande utomhusmiljö med vackra klippor, spännande skog, bryggor och båthus.

Ytterligare information:

Efter arbetet eller under en välbehövlig paus väntar mängder av aktiviteter runt hörnet. Fiskeutflykter, lerduveskytte och kajakturer är bara några exempel på hur du kan sätta guldkant på möten och konferenser. Med personlig service och hög diskretion har Silverskär under 25 år skapat en plats dit många gäster väljer att återkomma, år efter år. Som kuriosa är vattnen utanför Silverskär en lagringsplats för Veuve Clicquot Champagne. 300 flaskor champagne och 50 magnum flaskor ligger på 43 meters djup – ett mångårigt forskningsprojekt mellan vinhuset, universitetet i Reims och Silverskär.

Med personlig service och hög diskretion har Silverskär under 25 år skapat en plats dit många gäster väljer att återkomma, år efter år. Som kuriosa är vattnen utanför Silverskär en lagringsplats för Veuve Clicquot Champagne. 300 flaskor champagne och 50 magnum flaskor ligger på 43 meters djup – ett mångårigt forskningsprojekt mellan vinhuset, universitetet i Reims och Silverskär. Klobben har valts till en av hundra finesser i Finland. 

 

Avstånd från Flygfältet 30 km
Avstånd från Mariehamn (Västra hamnen) 35 km