Venue

Park Alandia Hotell

Välkommen till Park Alandia Hotell. Ett hemtrevligt familjeägt hotell vid den lummiga Esplanaden i centrala Mariehamn. Vårt nyrenoverade hotell ligger i närheten av stadens caféer, affärer, aktiviteter och sevärdheter. Trots det centrala läget är atmosfären lugn, hos oss sover du gott och ostört. 

Hotellet är familjärt och personligt. Vi arbetar för att alla ska trivas och känna sig som hemma. Vi har tillgänglighetsanpassat 6 av våra 92 rum liksom de flesta av husets övriga utrymmen.

Vår nyrenoverade fest- och konferensvåning rymmer 110 personer i teatersittning och 80 personer i skolsittning. Det är även möjligt att dela upp våningen i tre mindre delar. Den största lokalen har då plats för 60 personer medan de två mindre rymmer 20 personer vardera. 

Förutom konferenser passar våningen utmärkt för fester, bröllop, bolagsstämmor, föreläsningar och andra liknande sammankomster. Intill konferenslokalerna finns en ljus och rymlig lounge där för- och eftermiddagskaffet serveras. Följ trappan ner till den gemytliga restaurangen.

 

Åland – en perfekt mötesplats

På 2–2,5 timmar reser du över havet från Grisslehamn eller Kapellskär i Roslagen. Ett annat alternativ är att omvandla restiden till mötestid genom att välja de stora kryssningsfartygen från Stockholm eller Åbo. Då kan konferensen börja ombord medan ni sakta kryssar mot Åland genom Stockholms eller Åbolands vackra skärgård. Utnyttja tiden till möten, shopping eller aktiviteter. Lagom till eftermiddagsfikat är ni framme i Mariehamn och Park Alandia Hotell. På avresedagen hinner ni sedan äta lunch innan det är dags att kliva ombord och återvända hem.

Ålands placering i havet mellan Sverige och Finland gör dessutom Mariehamn till en perfekt mötesplats för företag med verksamhet i båda länder. Till Mariehamn kan du också flyga, restiden från Arlanda är bara 25 minuter.

 

Vi jobbar med hållbarhet och hotellet blev Green Key-certifierat under hösten 2018. Nu siktar vi på att certifiera även restaurangen enligt Green Key-kriterier.

Vi hjälper gärna till att planera inspirerande möten med allt från gott fika på rätt tid till inslag av passande aktiviteter. Det finns alternativ för alla smaker, allt från fysiska aktiviteter som paddling, yoga, zumba och teambuilding till lugnare aktiviteter som vinprovning, matlagningsaktivitet med kändiskocken Michael Björklund eller besök på bryggeri eller museum.

Om din grupp vill stanna kvar på hotellet rekommenderar vi dryckesprovning eller avslappnat mingel i hotellbaren. Baren lockar dessutom med trevlig stämning och livemusik varje onsdag till lördag. Sedan januari 2019 står även vår nyrenoverade bastu- och poolavdelning till ert förfogande. 

Vi ser fram emot att ta hand om er vid ert nästa möte. Varmt välkomna till Park Alandia Hotell!

Boende

Från juni 2018 erbjuder vi 3 nybyggda sviter, 89 nyrenoverade rum av vilka 6 rum är tillgänglighetsanpassade. Rummen är fördelade i två flyglar inne på gården, så du kan njuta av lugnet och stillheten fastän du är mitt i centrum. Sviterna är belägna på främre sidan av hotellet med en fin utsikt över den gröna lindallén.

Antal konferensrum: 3

KONFERENSRUM ANTAL SITTPLATSER  
    TEATER  SKOLSITTNING
Konferensrum 1 35,2 26 20
Konferensrum 2 72,3 60 40
Konferensrum 1+2 107,5 110 60
Konferensrum 3 30,2 26 20
Konferensrum 4 – grupprum 10,3 8  

 

Restaurang och bar

Till vår egen restaurang fokuserar vi på lokalt och närproducerat. Smaka gärna Parks klassiska kryddoxe, en paradrätt som vi serverat sedan 1976. Kvällen kan du avrunda i baren, som är omtyckt bland både gäster och ålänningar. 

Vår restaurang rymmer 76 sittplatser och baren ytterligare 70 platser. I konferensvåningen har vi också möjlighet att servera middag för större sällskap upp till ca 80 personer.

Varje vecka onsdag−lördag underhåller trubadurer och band i vår populära bar. Inträdet är fritt.

Utställningsyta

Hela konferensytan är 138 m² och loungen utanför 49 m².

Ytterligare information

Park Alandia Hotell ligger på promenadavstånd från hamnen och färjeterminalerna för dig som reser till Åland med båt. Till Mariehamns flygfält är avståndet ca 4 kilometer.